ThuisNoedels en pasta blancheren

Heerlijk voor het blancheren van noedels en pasta

Het blancheren van noedels en pasta is een goede kookmethode die zeer efficiënt is. Deze methode werkt goed met spaghetti-, fettuccine-, linguine- en lasagnevellen. Kijk dus eens goed naar onze tips voor kookmethodes en leer deze geweldige methode waarmee u gezonde en heerlijke maaltijden kunt bereiden. Ga koken!

Het belang van blancheren

Blancheren is een belangrijke kooktechniek die meerdere doelen dient. Ten eerste helpt het om vuil, puin of onzuiverheden uit het voedselproduct te verwijderen. Ten tweede helpt het de kleur, textuur en smaak van het voedsel te behouden. Ten slotte helpt het de kooktijd te verkorten en zorgt het ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt.

Tips voor perfect blancheren

1. Gebruik een grote pan met kokend water: Bij het blancheren van noedels of pasta is het belangrijk om een grote pan met kokend water te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt en dat het niet aan elkaar plakt. Gebruik voor elk pond noedels of pasta minimaal 4-6 liter water.

2. Voeg zout toe aan het water: Het toevoegen van zout aan het water verbetert de smaak van de noedels of pasta. Gebruik ongeveer 1-2 theelepels zout per liter water.

3. Kook de noedels of pasta al dente: Al dente is een Italiaanse term die ‘tot de tand’ betekent. Het verwijst naar de perfecte textuur van noedels of pasta, die enigszins stevig aanvoelt. Om dit te bereiken kook je de noedels of pasta ongeveer 1-2 minuten korter dan de aanbevolen kooktijd op de verpakking.

4. Laat de noedels of pasta schrikken in ijswater: Zodra de noedels of pasta gaar zijn, doe ze onmiddellijk in een kom met ijswater. Dit stopt het kookproces en voorkomt dat de noedels of pasta papperig worden.

5. Laat de noedels of pasta goed uitlekken: Nadat je de noedels of pasta hebt laten schrikken, laat je ze goed uitlekken in een vergiet. Schud overtollig water af en doe het in een bord of kom.

Heerlijke recepten voor het blancheren van noedels en pasta

Nu je weet hoe je noedels en pasta perfect kunt blancheren, gaan we een aantal heerlijke recepten bekijken die je kunt uitproberen.

Romige pestopasta

Instructies :

1. Blancheer de linguine in een grote pan met gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn.

2. Laat de linguine schrikken in ijswater en laat goed uitlekken.

3. Meng de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en olijfolie in een keukenmachine. Pulseer tot een gladde massa.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verhit de slagroom in een grote koekenpan op middelhoog vuur. 6. Voeg de pestosaus toe en roer om te combineren. 7. Voeg de linguine toe aan de koekenpan en roer om met de saus. 8. Serveer warm en geniet ervan!

Koude Sesamnoedels

Instructies :

1. Blancheer de spaghetti in een grote pan met gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn.

2. Laat de spaghetti schrikken in ijswater en laat goed uitlekken.

3. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, knoflook en gember.

4. Meng de spaghetti met de saus en laat deze minimaal 30 minuten staan om de smaken te absorberen.

5. Garneer met lente-uitjes, koriander en gehakte pinda's.

6. Serveer koud en geniet ervan!

Laatste ding

Het blancheren van noedels en pasta is een geweldige kooktechniek waarmee je gezonde en heerlijke maaltijden kunt bereiden. Door de tips en trucs in deze blogpost te volgen, kun je de kunst van het blancheren perfectioneren en keer op keer perfect bereide noedels en pasta maken. Dus ga aan de slag en geniet van de heerlijke recepten die we met je hebben gedeeld!

Geblancheerde maaltijdideeën voor Noedels en pasta blancheren
Erwten-pastasalade

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechtrecepten hebben, dus probeer erwten-pastasalade eens. Dit recept is voor 8 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 13 g eiwit , 17 g vet en in totaal 431 calorieën . Voor 93 cent per portie dekt dit recept 14% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 343 mensen waren onder de indruk van dit recept. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 23 minuten . Ga naar de winkel en haal worcestershiresaus, erwten, scherpe cheddar kaas en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Als we alle factoren in aanmerking nemen, verdient dit recept een lepelacular score van 67% , wat solide is. Vergelijkbare recepten zijn Pasta met erwten en spek , Pasta met erwten en Italiaanse worst en Pasta met wilde paddestoelen, erwten en spek .

Gegrilde kreeft en avocadococktail

Het recept Gegrilde kreeft en avocadococktail kan in ongeveer 1 uur en 5 minuten worden gemaakt. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 7 g eiwit , 8 g vet en in totaal 141 calorieën . Dit glutenvrije, zuivelvrije en pescotarische recept is voor 4 personen en kost $ 3,61 per portie . Het is perfect voor 4 juli . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. 11 personen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Een paar mensen vonden dit bijgerecht erg lekker. Ga naar de winkel en haal limoensap, hete saus, kreeftenstaarten en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 60% verdient . Deze score is goed. Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Avocado Sweet Lassi - Hoe maak je Avocado Lassi - Indiase avocado , Kreeft macaroni en kaas en Cajun kreeft pasta lekker.

Kippengroentesoep met pasta

Als je meer zuivelvrije recepten aan je verzameling wilt toevoegen, is Kippengroentesoep met pasta misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is voor 6 personen. Voor $ 1,04 per portie dekt dit recept 8% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 11 g eiwit , 5 g vet en in totaal 123 calorieën . 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Je kunt het op elk moment van de dag eten, maar het is vooral lekker in de winter . Als je pasta, selderij, dragon en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Het werkt het beste als hor d'oeuvre en is klaar in ongeveer 28 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 36% verdient . Deze score is vrij slecht. Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Pastagroentesoep , Gegrilde lamsrack met rauwe groentepastasalade en Gehaktballengroentesoep .

Gebakken groenten met eieren

Gebakken groenten met eieren zijn misschien wel precies het hoofdgerecht waar je naar op zoek bent. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit , 16 g vet en in totaal 239 calorieën . Voor $ 1,12 per portie dekt dit recept 17% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 3 personen. 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Als je zoete aardappelen, creoolse kruiden, eieren en een paar andere ingrediënten in huis hebt, kun je het maken. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het is een goede optie als u een glutenvrij en lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 0% verdient . Deze score is erg slecht (maar nog steeds te verbeteren). Vergelijkbare recepten zijn onder meer : Kip met honingmosterd, cashewnoten en groenten , Linzensoep met groenten en pasta , en Noedels en groenten met pindasaus .

Fritelle di Carciofi: Gebakken Artisjokken

Het recept Fritelle di Carciofi: Gefrituurde artisjokken kan in ongeveer 30 minuten worden gemaakt. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 24 g eiwit , 29 g vet en in totaal 463 calorieën . Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 2,78 per portie dekt dit recept 18% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Een mengsel van ricotta salata, broodkruimels, olijfolie en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 49% verdient . Deze score is goed. Probeer Kip Piccata met artisjokken , Macaroni Pasta met verse tomaten, courgette en artisjokken en Italiaanse gestoomde artisjokken voor soortgelijke recepten.

Pittige Colorado Chili

Pittige Colorado Chili is een glutenvrij en zuivelvrij recept met 14 porties. Eén portie bevat 426 calorieën , 28 g eiwit en 25 g vet . Voor $ 1,56 per portie dekt dit recept 23% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fans. Het werkt goed als een vrij goedkoop hoofdgerecht. Als je jalapeñopeper, kidneybonen, knoflook en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. De Super Bowl wordt nog specialer met dit recept. Niet veel mensen vonden dit Amerikaanse gerecht echt lekker. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 55 minuten . Met een spoonacular score van 58% is dit gerecht solide. Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Pittige limoen gemarineerde kip met zelfgemaakte watermeloensalsa , Pittige spinaziesalade en Pittige groene bonen- en jalapeño pesto pasta lekker .

Zoetzure broccoli pastasalade

Zoetzure broccoli pastasalade duurt ongeveer 20 minuten van begin tot eind. Voor 35 cent per portie krijg je een hor d'oeuvre voor 6 personen. Let je op je lijn? Dit zuivelvrije recept heeft 245 calorieën , 6 gram eiwit en 3 gram vet per portie. Als je mayonaise, broccoliroosjes, tijmblaadjes en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen verdient dit recept een solide spoonacular score van 59% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook leuk Paasnest zoete cake met zure room, royal icing en pistachenoten , La Nonna's zoetzure auberginedip en supersnelle pittige zoetzure garnalen .

Pasta en paprika's

Pastan en paprika's zijn misschien een goed recept om je hor d'oeuvre-repertoire uit te breiden. Dit recept is goed voor 6 porties met 249 calorieën , 8 gram eiwit en 3 gram vet per portie. Voor 62 cent per portie dekt dit recept 12% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 15 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Van voorbereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Ga naar de winkel en haal zout, maïzena, basilicum en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Met een spoonacular score van 56% is dit gerecht solide. Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Pastan e Fagioli (Pastan en bonen) , Gebakken olijven en paprika's en Bietensalade met paprika's en sla lekker .

Knoflook Ranch Aardappelsalade

Knoflook Ranch Aardappelsalade duurt ongeveer 30 minuten van begin tot eind. Dit recept is goed voor 2 porties met 408 calorieën , 6 g eiwit en 28 g vet per portie. Voor $ 1,13 per portie dekt dit recept 17% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Het is perfect voor 4 juli . Ga naar de winkel en koop aardappelen, rozemarijn of paprika en een paar andere ingrediënten om het vandaag nog te maken. Het werkt goed als een redelijk geprijsd bijgerecht. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 69% verdient . Deze score is solide. Probeer Creamy Ranch Pasta Salad , Knoflook Dille Aardappelsalade en Buffalo "Chicken" Wrap met Cheddar-Ranch & Geroosterde Paprika's voor vergelijkbare recepten.

Romige ham- en broccolischotel

Romige Ham en Broccoli Ovenschotel is misschien een goed recept om je hoofdgerechten receptenbox uit te breiden. Eén portie bevat 752 calorieën , 27 g eiwit en 46 g vet . Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 2,06 per portie dekt dit recept 24% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het kan op elk moment van de dag worden genoten, maar het is vooral lekker in de winter . Een mix van broccoli, eiernoedels, room- of selderijsoep en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. 1 persoon was blij dat hij of zij dit recept probeerde. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 5 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 61% verdient . Deze score is solide. Probeer Ham en Erwten Farfalle in Romige Citroen Parmezaanse Saus , Romige courgette en ham pasta en Kicked Up Broccoli Rabe & Ham Hero voor soortgelijke recepten.

Video's voor het maken van verschillende geblancheerde gerechten in Noedels en pasta blancheren-stijl
Waarom ik stopte met het koken van mijn pastawater.Laten we dit nog eens proberen :) Ik heb onlangs de manier veranderd waarop ik mijn gedroogde pasta kook, eigenlijk ben ik gestopt met het koken van mijn pastawater ...
Moet je lasagne-noedels koken voordat je ze gaat bakken?Met dank aan Squarespace voor het sponsoren van deze video! Ga naar Squarespace.com voor een gratis proefperiode en als u klaar bent om te starten, gaat u naar ...
Hoe je de perfecte pasta kookt | Gordon RamsayToptips voor het koken van engelenhaarpasta - met principes die u kunt toepassen bij het koken van elke vorm. Als je nog anderen hebt,...
De perfecte Fettuccine Alfredo maken (3 manieren)Fettuccine Alfredo is uiteraard lekkerder als hij zelfgemaakt is. Maar... bestaat er een beste versie aller tijden? Het blijkt dat er meerdere zijn...
Tips en trucs voor geblancheerde maaltijden in Noedels en pasta blancheren
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot geblancheerd Noedels en pasta blancheren voedsel