ThuisNoedels en pasta blancherenSpaghetti

Bevredigende methode voor het blancheren van spaghetti

Ben je het zat dat je spaghetti te gaar, papperig of ongelijkmatig geblancheerd wordt? Zoek niet verder, want ik heb de perfecte methode voor het blancheren van spaghetti, waardoor deze perfect beetgaar en bevredigend lekker blijft. Als doorgewinterde chef-kok en voedselliefhebber heb ik verschillende methoden voor het koken van spaghetti uitgeprobeerd en getest, en ik kan vol vertrouwen zeggen dat deze techniek onfeilbaar is. Uw spaghetti zal er niet alleen uitzien en smaken als restaurantkwaliteit, maar hij zal ook gezonder zijn omdat hij niet te gaar wordt en zijn voedingswaarde verliest. Of u nu voor uzelf kookt of een etentje organiseert, deze methode zal uw gasten enthousiast maken over uw culinaire vaardigheden. Dus pak je spaghetti en laten we gaan koken!

Tips voor het blancheren van spaghetti

Tip 1: Gebruik een grote pot

Een van de grootste fouten die mensen maken bij het blancheren van spaghetti is het gebruik van een kleine pan. Wanneer u de spaghetti aan de pan toevoegt, verlaagt dit de temperatuur van het water, wat kan resulteren in een ongelijkmatige bereiding. Om dit te voorkomen, gebruikt u een grote pot die plaats biedt aan minimaal 4 tot 6 liter water. Zo daalt de watertemperatuur niet veel als je de spaghetti toevoegt en kookt hij gelijkmatig.

Een ander voordeel van het gebruik van een grote pan is dat de spaghetti voldoende ruimte heeft om vrij rond te bewegen. Als de spaghetti voldoende ruimte heeft, plakt deze niet aan elkaar en klontert hij niet, wat ook voor een ongelijkmatige bereiding kan zorgen. Zorg er dus voor dat je een grote pot gebruikt om het beste resultaat te krijgen.

Tip 2: Zout het water

Het toevoegen van zout aan het water is een van de belangrijkste stappen bij het blancheren van spaghetti. Het verbetert niet alleen de smaak van de pasta, maar zorgt er ook voor dat de spaghetti gelijkmatig kookt. De hoeveelheid zout die je toevoegt, is echter afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt. Een goede vuistregel is om voor elke liter water een eetlepel zout te gebruiken.

Als u zout aan het water toevoegt, zorg er dan voor dat u dit doet voordat het water kookt. Zo lost het zout gelijkmatig op in het water. Zodra het water kookt, doe je de spaghetti erbij en roer je het voorzichtig om te voorkomen dat het aan elkaar gaat plakken.

Tip 3: Kook de spaghetti niet te gaar

Het te gaar koken van spaghetti is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het blancheren ervan. Wanneer de spaghetti te gaar is, verliest deze zijn textuur en wordt papperig. Dit heeft niet alleen invloed op de smaak van de pasta, maar vermindert ook de voedingswaarde. Om te voorkomen dat de spaghetti te gaar wordt, dient u de kooktijd aan te houden die op de verpakking staat vermeld.

Houd er echter rekening mee dat de kooktijd die op de verpakking staat slechts een richtlijn is. De beste manier om te controleren of de spaghetti naar wens gaar is, is door hem te proeven. Haal een sliertje spaghetti uit de pan en bijt erin. Als het nog steeds moeilijk is, kook het dan nog een minuut of twee. Als het gaar is, maar nog steeds stevig, is het klaar om te worden uitgelekt.

Tip 4: Spoel de spaghetti af

Nadat u de spaghetti heeft uitgelekt, spoelt u deze af onder koud water om het kookproces te stoppen. Hierdoor wordt ook het overtollige zetmeel van het oppervlak van de pasta verwijderd, waardoor deze plakkerig kan worden. Nadat de spaghetti is afgespoeld, schudt u het overtollige water af en doet u het in een kom.

Tip 5: Voeg saus toe aan de spaghetti

Nu je spaghetti perfect geblancheerd is, is het tijd om je favoriete saus eraan toe te voegen. Of je nu de voorkeur geeft aan een eenvoudige tomatensaus of een complexere carbonarasaus, zorg ervoor dat je deze toevoegt terwijl de spaghetti nog warm is. Op deze manier blijft de saus aan de spaghetti plakken en krijgt deze smaak.

Voordat je de saus toevoegt, kun je de spaghetti ook met wat olijfolie of boter roeren om te voorkomen dat hij aan elkaar plakt. Dit geeft het ook een mooie glanzende afwerking.

Laatste ding

Het blancheren van spaghetti lijkt misschien een eenvoudige taak, maar er is enige techniek voor nodig om het goed te doen. Door deze tips te volgen, kunt u perfect bereide spaghetti verkrijgen die al dente, smaakvol en bevredigend is. Vergeet niet om een grote pan te gebruiken, het water te zouten, de spaghetti niet te gaar te laten koken, de spaghetti na het uitlekken af te spoelen en je favoriete saus toe te voegen terwijl deze nog warm is. Met deze methode hoef je nooit meer genoegen te nemen met te gaar of papperige spaghetti.

Geblancheerde maaltijdideeën voor Spaghetti
Cherry Chewbilees

Het recept Cherry Chewbilees kan in ongeveer 55 minuten worden gemaakt. Voor 82 cent per portie dekt dit recept 5% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 20 personen. Dit hor d'oeuvre heeft 363 calorieën , 4 g eiwit en 20 g vet per portie. 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Een mengsel van walnoten, kokos, bloem en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een spoonacular score van 27% , wat niet zo geweldig is. Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Kersen-amandeltaart , Appel-, kersen-, peer- en amandelontbijtmuffins en Gebakken cherrytomaten met spaghetti .

Manicotti voor twee soorten vlees uit de slowcooker

Slowcooker Manicotti met twee soorten vlees heeft ongeveer 4 uur en 45 minuten nodig van begin tot eind. Voor $ 3,33 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 7 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 38 g eiwit , 37 g vet en in totaal 650 calorieën . Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en 1 zou zeggen dat het perfect was. Dit recept van Taste of Home vereist spaghettisaus met worst en knoflook, gemalen nootmuskaat, ui en champignons. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 68% verdient . Deze score is goed. Vergelijkbare recepten zijn Gevulde reuzenschelpen of manicotti , Gebakken kaasmanicotti en Schaaktaart op twee manieren .

Turkije Alfredo Tetrazzini

Als je meer Amerikaanse recepten aan je repertoire wilt toevoegen, is Turkey Alfredo Tetrazzini misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is voor 4 personen en kost $ 1,98 per portie. Eén portie bevat 517 calorieën , 25 g eiwit en 28 g vet . Dit recept van Taste of Home vereist champignonstelen en -stukjes, spaghetti, paprika en champignonstelen en -stukjes. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Het werkt goed als een betaalbaar hoofdgerecht. Veel mensen maakten dit recept en 182 zouden zeggen dat het de juiste smaak had. Over het algemeen verdient dit recept een behoorlijk goede spoonacular score van 72% . Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Cheese Tortellini Alfredo , Chicken Farfalle met vetarme Alfredo saus en Gluten- en zuivelvrije Alfredo Lasagna leuk.

Spaghetti met rundvlees en champignons

Je kunt nooit genoeg hor d'oeuvre recepten hebben, dus probeer eens Beef Mushroom Spaghetti. Dit recept is goed voor 4 porties met 158 calorieën , 8 g eiwit en 3 g vet per portie. Voor 82 cent per portie dekt dit recept 9% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 3 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Het is een goede optie als je een zuivelvrij dieet volgt. Als je ui, gecondenseerde room van champignonsoep, water en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular score van 55% is dit gerecht behoorlijk goed. Vergelijkbare recepten zijn onder andere Beef Tenderloin With Creamy Alouette® Mushroom Sauce , Hearty Beef and Mushroom Soup en Tuna Spaghetti With Fava Beans .

Tonijn Spaghetti Taart

Tonijnspaghettitaart is een hor d'oeuvre voor 6 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 11 g eiwit , 5 g vet en in totaal 166 calorieën . Voor 67 cent per portie dekt dit recept 12% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste of Home vereist boter, Parmezaanse kaas, melk en ei. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het is een goede optie als je een pescotarisch dieet volgt. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 5 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelscore van 42% , wat solide is. Tonijnspaghetti met tuinbonen , Tonijn en spaghetti - Italiaanse stijl en Geschroeide tonijnsalade lijken erg op dit recept.

Rustieke gepureerde rapen

Als je meer glutenvrije en lacto-ovo vegetarische recepten aan je receptenbox wilt toevoegen, dan is Rustic Mashed Rapen misschien een recept dat je moet proberen. Eén portie bevat 210 calorieën , 2 g eiwit en 14 g vet . Dit recept is voor 4 personen en kost 44 cent per portie. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Het werkt goed als een zeer redelijk geprijsd bijgerecht. Ga naar de winkel en haal room, suiker, peper en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 37% , wat nogal slecht is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Rode linzensoep met kip en rapen , Rustieke rode wijn spaghetti en Rustieke bosbessencake clafoutis leuk.

Gebakken spaghetti

Gebakken Spaghetti heeft ongeveer 30 minuten nodig van begin tot eind. Voor 67 cent per portie dekt dit recept 9% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit hor d'oeuvre bevat 195 calorieën , 11 g eiwit en 10 g vet per portie. Dit recept is voor 12 personen. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en 1 zou zeggen dat het perfect was. Een mengsel van gecondenseerde room van champignonsoep, tomaten uit blik, groene peper en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen verdient dit recept een niet zo spectaculaire lepelacular score van 39% . Gebakken Cherrytomaten Met Spaghetti , Gemakkelijke Gebakken Spaghetti en Gebakken Corned Beef met Gebakken Kool en Gebakken Nieuwe Aardappelen lijken erg op dit recept.

Italiaanse gehaktballen sandwiches

Italiaanse gehaktballetjesandwiches zijn misschien een goed recept om je hoofdgerechtenrecepten uit te breiden. Dit recept is goed voor 6 porties met 512 calorieën , 27 g eiwit en 27 g vet per portie. Voor $ 2,36 per portie dekt dit recept 21% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Een mix van gehaktballetjes, submarinebroodjes, spaghettisaus en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Slechts een paar mensen vonden dit mediterrane gerecht echt lekker. 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Het is een goede optie als je een zuivelvrij dieet volgt. Met een spoonacular score van 67% is dit gerecht goed. Probeer gehaktballetjes-groentesoep , Albondigas (gehaktballetjessoep) en BahnMi gehaktballetjes-sub voor vergelijkbare recepten.

Met kaas gevulde kerstomaatjes

Cherrytomaten gevuld met kaas zijn misschien een goed recept om je verzameling bijgerechten uit te breiden. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 5 gram eiwit , 12 gram vet en in totaal 158 calorieën . Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 2,25 per portie dekt dit recept 10% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het is een goede optie als je een glutenvrij, lacto-ovo vegetarisch en oerdieet volgt. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Als je ui, feta, rodewijnazijn en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 56% , wat solide is. Als u dit recept lekker vindt, bekijk dan ook eens de volgende soortgelijke recepten: Gevulde cherrytomaatjes met tonijn , Gebakken cherrytomaatjes met spaghetti en Kip en papillote met basilicum en cherrytomaatjes .

Gemakkelijke Pad Thai

Easy Pad Thai is misschien wel het zuivelvrije en lacto-ovo vegetarische recept waar je naar op zoek was. Dit hoofdgerecht bevat 745 calorieën , 26 g eiwit en 41 g vet per portie. Dit recept is voor 4 personen. Voor $ 1,08 per portie dekt dit recept 24% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodie en koks. Ga naar de winkel en haal koriander, spaghetti, suiker en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het is een vrij goedkoop recept voor fans van Aziatisch eten. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 10 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Met een spoonacular score van 61% is dit gerecht solide. Pad Se Ew Tofu met groentenoedels , Easy Thai Fried Rice en Asperges op Thaise wijze met inktvis lijken erg op dit recept.

Video's voor het maken van verschillende geblancheerde gerechten in Spaghetti-stijl
Hoe kreeft koken: recept van Frank Giovannini, 3 Michelinsterren [Hotel de Ville, Crissier]Kookles Frank Giovannini met 3 Michelinsterren in Hotel de Ville, Crissier. Deel twee. In deze video zie je stap voor stap het recept...
De perfecte Fettuccine Alfredo maken (3 manieren)Fettuccine Alfredo is uiteraard lekkerder als hij zelfgemaakt is. Maar... bestaat er een beste versie aller tijden? Het blijkt dat er meerdere zijn...
Recept voor beenmergBekijk de volledige video Vandaag laat ik je zien hoe je een geweldig beenmergrecept maakt dat gemakkelijk is ...
Hoe tomatenketchup wordt gemaakt, tomatenoogst en verwerkingsproces met moderne technologieBedankt dat je kijkt! Alles in deze video, waarbij het moeilijk is om niet tevreden te raken tijdens het kijken. Hoe tomatenketchup wordt gemaakt, ...
Tips en trucs voor geblancheerde maaltijden in Spaghetti
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot geblancheerd Spaghetti voedsel