ThuisVruchtenAbrikozen

Abrikozen blancheren - Een recept en gids

Als je een fan bent van abrikozen, dan zul je dit recept en de handleiding voor het blancheren van abrikozen geweldig vinden! Blancheren is een kooktechniek waarbij een voedselproduct kort wordt gekookt en vervolgens snel wordt afgekoeld in ijswater. Het is een geweldige manier om de kleur en textuur van fruit en groenten te behouden en ze tegelijkertijd gemakkelijker te schillen. In deze handleiding laten we u stap voor stap zien hoe u abrikozen kunt blancheren, zodat u er het hele jaar door van kunt genieten in uw favoriete recepten. Of je nu een heerlijke abrikozenjam wilt maken of ze aan een salade wilt toevoegen, door te blancheren zullen je abrikozen er fantastisch uitzien en smaken. Dus pak je schorten en laten we aan de slag gaan!

De juiste abrikozen kiezen om te blancheren

Als het gaat om het blancheren van abrikozen, is het belangrijk om de juiste te kiezen. U wilt abrikozen selecteren die rijp zijn, maar niet overdreven zacht. Overrijpe abrikozen hebben een papperige textuur en zullen niet goed standhouden tijdens het blancheren. Zoek naar abrikozen die stevig aanvoelen en een feloranje kleur hebben. Ze moeten ook een zoet aroma afgeven.

Voor het blancheren kun je het beste verse abrikozen gebruiken. Als je geen verse kunt vinden, zullen bevroren abrikozen ook werken. Zorg ervoor dat u ze volledig ontdooit voordat u ze blancheert.

Nadat je je abrikozen hebt geselecteerd, is het tijd om aan de slag te gaan met blancheren!

De abrikozen voorbereiden voor het blancheren

Voordat je je abrikozen gaat blancheren, moet je ze voorbereiden door ze te wassen en te halveren. Begin met het spoelen van de abrikozen onder koud stromend water om vuil en puin te verwijderen. Snijd vervolgens met een scherp mes de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.

Als u van plan bent de abrikozen te gebruiken voor een recept waarbij ze geschild moeten worden, kunt u ze nu of na het blancheren schillen. Houd er echter rekening mee dat blancheren het schilproces veel gemakkelijker zal maken.

Het blancheren van de abrikozen

Om abrikozen te blancheren heb je een grote pan met kokend water en een kom met ijswater nodig. Het kokende water helpt de schil van de abrikozen los te maken, terwijl het ijswater het kookproces stopt en de kleur en textuur van het fruit helpt behouden.

Begin door een grote pan water aan de kook te brengen. Zodra het water kookt, doe je de abrikozen voorzichtig in de pan. Zorg ervoor dat de abrikozen volledig onder water staan.

Laat de abrikozen ongeveer 45 seconden tot 1 minuut koken. Je zult merken dat de schil losraakt en loslaat van de vrucht.

Haal de abrikozen met een schuimspaan uit het kokende water en doe ze onmiddellijk in de kom met ijswater. Laat ze ongeveer 1-2 minuten in het ijswater liggen of totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Het pellen van de abrikozen

Nadat de abrikozen zijn geblancheerd en afgekoeld, is het tijd om ze te schillen. De schil moet gemakkelijk van de vrucht loskomen, waardoor het proces snel en gemakkelijk gaat.

Als je moeite hebt met het schillen van de abrikozen, kun je een klein schilmesje gebruiken om het hardnekkige velletje te verwijderen.

Geblancheerde abrikozen gebruiken in recepten

Geblancheerde abrikozen kunnen in allerlei recepten worden gebruikt, van jam en taarten tot salades en smoothies. Hier zijn een paar ideeën voor het gebruik van geblancheerde abrikozen bij het koken:

- Abrikozenjam: Gebruik je geblancheerde abrikozen om een heerlijke zelfgemaakte jam te maken. Pureer eenvoudig de abrikozen en kook ze met suiker en citroensap tot ze dikker zijn.

- Abrikozentaart: voeg geblancheerde abrikozen toe aan je favoriete taartrecept voor een zoete en pittige vulling.

- Abrikozensalade: Meng geblancheerde abrikozen met rucola, geitenkaas en een citroenvinaigrette voor een verfrissende zomersalade.

- Abrikozensmoothie: Meng geblancheerde abrikozen met yoghurt, honing en ijs voor een smakelijke en gezonde smoothie.

Geblancheerde abrikozen bewaren

Geblancheerde abrikozen kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 5 dagen worden bewaard. Je kunt geblancheerde abrikozen ook maximaal 6 maanden invriezen. Plaats de geblancheerde en geschilde abrikozen eenvoudig in een diepvrieszak en verwijder zoveel mogelijk lucht voordat u deze afsluit.

Laatste ding

Het blancheren van abrikozen is een eenvoudige techniek die kan worden gebruikt om de smaak en het uiterlijk van deze heerlijke vrucht te verbeteren. Door deze stapsgewijze instructies te volgen, kunt u abrikozen als een professional blancheren en in allerlei recepten gebruiken. Of je nu een doorgewinterde kok of een beginner bent, het blancheren van abrikozen is een geweldige manier om je kookvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Geblancheerde maaltijdideeën voor Abrikozen
Havermoutbrood

Heb je een zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch ontbijt nodig? Havermoutbrood zou een geweldig recept kunnen zijn om te proberen. Dit recept is voor 20 personen en kost 16 cent per portie. Eén portie bevat 115 calorieën , 3 g eiwit en 1 g vet . Een paar mensen maakten dit recept, en 74 zouden zeggen dat het perfect was. Ga naar de winkel en haal zout, broodmeel, koolzaadolie en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 3 uur en 10 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 42% verdient . Deze score is solide. Glutenvrij havermout-rozijnenbrood , vetarm havermout-bananenbrood en havermout-, abrikozen-, walnoten-sodabrood lijken erg op dit recept.

Citroenroomdessert

Citroenroomdessert duurt ongeveer 45 minuten van begin tot eind. Voor 70 cent per portie dekt dit recept 4% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 g eiwit , 14 g vet en in totaal 286 calorieën . Dit recept is voor 24 personen. Het werkt goed als een goedkoop dessert. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Een mengsel van boter, walnoten, maïzena en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een spoonacular score van 0% verdient . Deze score kan worden verbeterd. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Citroenlaagdessert ,Abrikozendessert chimichangas met mascarponecrème en Dessert Appelringen met Kaneelroomsiroop leuk.

Aardbeienkaasbundels

Aardbeienkaasbundels is een bijgerecht voor 8 personen. Eén portie bevat 265 calorieën , 3 g eiwit en 16 g vet . Voor 69 cent per portie dekt dit recept 1% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Moederdag wordt nog specialer met dit recept. Ga naar de winkel en haal amandelextract, aardbeientaartvulling, abrikozensmeersel en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 0% verdient . Deze score is erg slecht (maar nog steeds te verbeteren). Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Spek gewikkelde sperziebonenbundels , Briebundels met zelfgemaakte vijgenjam en Individuele gehaktbroodbundels .

Kiwifruit Deens

Kiwifruit Deens duurt ongeveer 30 minuten van begin tot eind. Dit recept is voor 8 personen en kost 0,73 cent per portie. Eén portie bevat 205 calorieën , 2 g eiwit en 10 g vet . 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Slechts een paar mensen vonden dit bijgerecht echt lekker. Ga naar de winkel en koop amandelextract, abrikozenjam, 3 kiwi's en een paar andere ingrediënten om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een score van 27% is dit gerecht nogal slecht. Vergelijkbare recepten zijn Kiwifruit & Limoen Cupcakes , Traditionele Deense Kringle - Uit Denemarken en "Guf" Deense IJs Topping .

Spinazie strik pastasalade

Als je ongeveer 20 minuten in de keuken hebt, is spinazie-strikpastasalade misschien een geweldig zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch recept om te proberen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit , 5 gram vet en in totaal 91 calorieën . Voor 62 cent per portie krijg je een hor d'oeuvre voor 10 personen. Dit recept is geliefd bij 1 foodie en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Een mengsel van abrikozen, balsamicovinaigrette, paprika en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Met een spoonacular score van 87% is dit gerecht super. Probeer gebakken spinazie en kipbechamelpasta , kaasachtige citroenpasta met salami, olijven en spinazie en kleurrijke tomaat en spinazie zeevruchtenpasta voor soortgelijke recepten.

Kip met abrikozen-sinaasappelsalsa

Kip met abrikozen-sinaasappelsalsa is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Dit recept is goed voor 2 porties met 607 calorieën , 38 g eiwit en 5 g vet per portie. Voor $ 2,28 per portie dekt dit recept 22% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 201 personen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Dit recept van Taste of Home vereist abrikozenjam, rijst, kipfilets en rijst. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 2 uur en 40 minuten . Het is een betaalbaar recept voor fans van Mexicaans eten. Het is een goede optie als u een glutenvrij en zuivelvrij dieet volgt. Over het algemeen verdient dit recept een super spoonacular score van 84% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Paprika en koriander ingewreven steaks met sinaasappel-koriandersalsa , Zalm met sinaasappelsalsa en granaatappelglazuur en Abrikozenkip lekker .

Havermout-abrikozenchips

Havermout Abrikozen Crisps is een lacto-ovo vegetarisch recept met 36 porties. Voor 14 cent per portie dekt dit recept 3% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit dessert bevat 132 calorieën , 2 g eiwit en 4 g vet per portie. 12 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Dit recept van Allrecipes vereist havermout, suiker, eieren en bloem. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Met een spoonacular score van 0% is dit gerecht voor verbetering vatbaar. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Havermout, Abrikozen, Walnoten Soda Brood , Honing Sesam Crisps - Zonder Ei, Suikerloos & Zonder Bloem en Pecan Kaneel Rozijnen Crisps leuk.

Gekruide kokoskip

Curry Coconut Chicken is misschien een goed recept om je hoofdgerechtenrepertoire uit te breiden. Eén portie bevat 696 calorieën , 40 g eiwit en 41 g vet . Dit glutenvrije recept is geschikt voor 4 personen en kost $ 2,55 per portie . 1 persoon was blij dat hij/zij dit recept had geprobeerd. Als je abrikozenjam, kipfilets, kerriepoeder en een paar andere ingrediënten in huis hebt, kun je dit recept maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 55% verdient . Deze score is goed. Probeer Curried Cracker-Coated Chicken , Curried Chicken Roll-Ups en Curried Chicken Spread voor vergelijkbare recepten.

Appelchutney

Appelchutney heeft ongeveer 1 uur en 15 minuten nodig van begin tot eind. Dit recept is goed voor 3 porties met 934 calorieën , 4 gram eiwit en 1 gram vet per portie. Voor $ 2,69 per portie dekt dit recept 14% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Ga naar de winkel en haal pepervlokken, rozijnen, sinaasappelsap en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. 495 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Veel mensen vonden deze smaakmaker erg lekker. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch dieet volgt. Het wordt je aangeboden door Foodnetwork. Met een spoonacular score van 0% is dit gerecht voor verbetering vatbaar. Probeer Appel-peren- en dadelchutney/compote , recept voor tomatenchutney en abrikozenchutney met gember en geroosterde amandelen voor soortgelijke recepten.

Abrikozen Swirl Cheesecake

Als je ongeveer 1 uur en 20 minuten in de keuken kunt staan, is Apricot Swirl Cheesecake misschien een geweldig lacto-ovo vegetarisch recept om te proberen. Eén portie bevat 428 calorieën , 7 g eiwit en 27 g vet . Dit recept is voor 12 personen. Voor $ 1,34 per portie dekt dit recept 7% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fans. Een mengsel van gemalen amandelen, roomkaas, abrikozen en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het werkt goed als een betaalbaar dessert. Over het algemeen verdient dit recept een vrij slechte spoonacular score van 26% . Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook Blueberry Swirl Cheesecake , Strawberry Swirl Cheesecake en Banana Bread with Chocolate Swirl lekker .

Video's voor het maken van verschillende geblancheerde gerechten in Abrikozen-stijl
Gemakkelijk bewaarde citroenen Alleen citroenen & Zout + Geen metingHet zijn gezouten, melkzuurgefermenteerde, geconserveerde citroenen. Hoe je ze ook wilt noemen; ze zitten vol met een intense citrussmaak met een zachte ...
Het beste recept voor ABRIKOZENSCHOENEN! Snel, gemakkelijk, zo lekker!!!!weekendatthecottage #easydeliciousrecipes #abrikoosschoenmaker Verse abrikozen gebakken onder een met amandelen bezaaide, naar citroen geurende ...
Wat is Chinese ABC-soep? Een gids om aan de slag te gaan met Chinese soepen.De eenvoudigste Chinese soep voor elke liefhebber van startersoep. Ik krijg vaak de vraag "waar te beginnen?" en zoiets als uitbreken...
7 BEGINNERSTIPS VOOR HET DEHYDRATEN VAN VOEDSEL Wat ik wou dat ik wist voordat ik begon met drogenIk hoop dat deze droogtips voor beginners je zullen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in je droogvaardigheden! BRONNEN: NIEUW: DE ...
Tips en trucs voor geblancheerde maaltijden in Abrikozen
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot geblancheerd Abrikozen voedsel